WANDERLUST: Лас Вегас и Гранд Каньон

October 01, 2017


Здравейте! 
Днес съм отново тук, но с нещо по-различно от това, което е имало досега в блога. За първи път ще споделя част от моето пътуване. Надявам се да се получи поне малко интересно ...
Естествено, веднага настъпи проблем с този пост, защото не знам под какво име да направя тези постове за пътувания. Спрях се на едно вече изтъркано, но какво да направя като ми харесва?!? 
Нека да продължим по същество ... 
Тази година бях решила в края на лятото да си направя една хубава екскурзия, независимо от всичко. Винаги трябва нещо да покаже, че целия труд и нерви, хвърлени през лятото си заслужават. Спрях се на Лас Вегас, Лос Анджелис и Ню Йорк (разбира се!). Но понеже предвидих, че ако и трите града ги включа в един пост, то той ще стане километричен-ще ги разделя на отделни. 
Започваме с Лас Вегас и Гранд Каньон, тъй като те бяха първите посетени от мен.

За да стигнем до тази дестинация трябваше да се запишем на екскурзия. С моята приятелка избрахме такава за 3 дни и в автобус от 50 човека се оказахме единствените две, които не говорят китайски. Който е ходил чрез сайта Tours4Fun знае за какво говоря. Предимно китайци и студенти, които са били на бригада се записват. 
Е, не беше толкова зле, колкото си мислех, че ще бъде!
Първият ден мина в път, за да стигнем до Лас Вегас и след това настаняване в хотела. Предложиха ни вечерен тур на града, но ние си бяхме решили да си го направим сами. Google Maps върши чудеса, ако знаеш как да работиш с него. За тези, които планират някога да посетят Америка във ваша полза ще е ако се научите как да го използвате. 
Дотук всичко добре, намерихме си стаята, оправихме се за излизане и дойде трудната част, а именно - излизането от хотела, който беше разделен на няколко сгради и трябваше да се намери главната. След половин час изгубен в ходене наляво-надясно и качване по ескалатори - излязохме!
Времето навън, което ни посрещна беше нещо, което не мислех, че ще почувствам отново - голяма влажност. Колкото до града - със сигурност ми харесва повече вечерта. Както се изразяват някои хора за него "Лас Вегас е като момиче - на светло (без грим) e красив, но вечер (с грим, т.е. подчертана е естествената красота) е невероятен."

Трудно е да се изгубиш, защото на главната улица е всичко, което ти "трябва" - хотели, магазини, заведения, храна.
Какво ми направи впечатление ли? Освен, че във всеки хотел има казино, без този на Тръмп, всеки от тях гледа външността да е различна и оригинална. Както ни е ясно – външността продава.


На втория ден трябваше в 5:00 часа да сме готови, за да тръгнем към Гранд Каньон- западна част. 
Когато стигнахме до там нашия гид просто ни показа автобуса, който обикаляа през три главни точки и ни остави сами да се оправяме.
Първата беше лично за мен скучна, защото бе като извадена от някой каубойски филм извадена. Набързо си взехме автобуса и тръгнахме към следващата, от която вече можеха да се направят снимки на Каньона и да се види.И точно тогава моят телефон реши да ми сподели, че паметта е пълна. Добре, че се бях сетила да качвам в Capture иначе не ми се мисли как щях да преживея. Всъщност по-лесният начин е бил да изтрия снимките от папката "Скоро изтрити", но ми отне известно време да се сетя за това.
 По принцип не съм от хората, които се радват на природни забележителности, но да си призная това успя да ме накара за малкото време, което прекарах там да си променя мнението. Най-вече това се случи на третата ни спирка.


Вечерта на този ден нищо, че бяхме почти убити от недоспиване, което продължи и в следващите няколко седмици, решихме да излезем пак. И аз като един банален турист видях, че всички носят по едно голямо подобие на шише със сламка в ръката. Оказа се, че го има на всеки ъгъл и разбира се да не остана по-назад и аз си взех. Изпих ли го цялото? Не.
Другото нещо, на което присъствахме тази вечер освен фонтаните на хотел Беладжио беше женски бой. В първия момент си помислих, че е някакво представление, но когато се намесиха и служителите на реда - разбрах, че си е напълно реално.
За малкото време, което прекарах в Лас Вегас – мога да кажа, че ми хареса. Едно е да го гледаш по картинки и филми и съвсем друго е на живо. Е, не успях напълно да разбера какво е да живееш в града, защото времето беше малко, но си заслужаваше. Бих го посетила отново някой ден, ако ми се отдаде възможност, но ще трябва да намеря нещо ново, което да породи любопитство в мен.


Е, надявам се първия ми опит за такъв пост да е сполучлив и да ви е било интересно! 
Очаквайте следващите два поста много скоро :) 


You Might Also Like

2 comments

  1. Това с женския бой ме разсмя :D
    Прекрасен пост! Много би ми се искало някой де ни аз да посетя местата, които виждам на снимките ти! Радвам се, че си имала шанса да ги видиш и с нетърпение чакам следващите ти постове! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много благодаря за коментара и аз ти пожелавам от сърце да посетиш тези места, че дори и повече! :)

      Delete