Кръвно обещание - Ришел Мийд/ Blood Promise - Richelle Mead

September 24, 2016

Роуз е решена да изпълни даденото от нея обещание и се отправя към новото и неизвестното. Само че пътят й никак не е прав и тя постоянно се сблъсква или с проблеми, или с много хора. А второто може да я накара да погледне на света с нов поглед и разбиране, докато тя сама не се сеща защо всъщност е напуснала Академията и защо е там където е.
Когато тя намира това, което търси пред нея стоят само първоначално научените правила, а те са да не се колебае и да не обръща гръб преди да е сигурна, че колът е там където му е мястото. Дали ще изпълни обещанието си или това пътуване ще е било напразно, и тя ще трябва да преговаря уроците отново зависи само от нея!

За хубаво или за лошо (понеже не можах да се спра след това) преди прочитането на тази книга се сдобих с така използваните от почти всички цветни листчета.
Е, едно е сигурно и то е, че ми бяха от огромна полза, тъй като тук има толкова много неща, които се случват, а емоциите с тях са още повече.
За разлика от предишните книги тук действието не се развива в Академията, а направо в друга страна. Много ми хареса как авторката е описала обстановката, както и храната, която е типична за тази култура. Тук напрежението и действието не намаляват, през цялото време има едно равномелно темпо на действие, което не ти дава да оставиш книгата.

Не знам как Ришел Мийд е направила така, че дори когато искам да се ядосам на Роуз и да й се подразня това не става, защото напълно разбирам причините й за действията и решенията, които взима. Наистина се пробвах, но не стана. Тук я виждаме като едно емоционална личност, която понякога се оставя те да я водят, разбира се когато тя се съвземеше от това се връщаше в предишната си форма,  която е типичната за нея и заради която я харесах. Дори и на далечни километри една от друга, приятелството й с Лиса не претърпя толкова големи промени. Роуз беше до нея, чрез връзката, която е помежду им и й помагаше по един или друг начин.
За Лиса тези седмици без най-добрата й приятелка бяха наистина тежки, а новата й дружка не се оказа такава, за каквато я мислеше.
Кристиан си е все същия, но взе едно много трудно решение, което малко или много повлия на нечий друг живот.
За Дмитрий не знам какво да кажа, освен че той не е на себе си, буквално. Напълно друго същество, но с типичната решителност и борбеност стигне ли се до защита на тези, които обича или са му близки.
Е, дойде и важният момент, в който харесах Ейдриън. Официално е вписан в списъка с любими герой, защото тук видяхме една много хубава негова страна, която нямаше как да не ме остави със същото мнение за него.
Срещаме и много нови герои в тази книга като Сидни, която не се оказа толкова антипатична, колкото очаквах, а дори и ми хареса до една степен, семейството на Дмитрий също присъства и с връзката, която имат те с едно друго семейство - Роуз открива, че тя и Лиса не са единствени. А това довежда до лека промяна и в някои други области. Също така се среща и с интересна личност, която може би ще се окаже нещо, което Роуз не си е и помисляла.

В тази книга са насъбрани много емоции, места, действие и нови герои, а краят разкритията на края са една голяма изненада.


You Might Also Like

3 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. На мен ми е любима "Духовна връзка". Аз се привързах към Ейдриън още, когато се появи и вироятно той е любимият ми герой и от двете поредици. 😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Скоро ще стигна и до нея. Колкото повече го опознавам, толкова повече ми харесва, така че ... :)

      Delete