Confessions of a murder suspect(Confessions #1) - James Patterson and Maxine Paetro

September 03, 2016

История за богатото семейство Ейнджъл и тайните, който пазят един от друг.
Когато майката и бащата на Танди са намерени мъртви в леглото си, тя знае три неща: Била е последната, която е говорила с тях; Единствените заподозрени са тя и братята й; Тя не може да се довери на никой дори на себе си; Няма следи от влизане отвън, а някой е знаел за смъртта на родителите ѝ и се е обадил в полицията; Тя и братята й се единствените заподозрени.Танди решава да изчисти името на семейството си и да разкрие виновника, но разбира на аферите на родителите ѝ е една опасна игра с много тъмни разкрития. Може би Ейнджъл няма да се окажат толкова невинни!

Това е първата книга на Джеймс Патерсън, която чета и мога да кажа, че останах доста доволна от нея. Със сигурност ще продължа с поредицата.

Харесвам детективските истории, а тук това е поднесено по тинейджърски и приятен за четене начин.

Стилът на писане е лек, въпреки че в книгата са представени доста проблеми, които могат да се намерят при някои семейства. Чете се лесно, бързо и е приятно, тъй като с напредването завръзката става все по-голяма. Интересът се покачва и с всички неща, които се издават непрекъснато и само до оформят картината, но в тази история не може да се има вяра на никой дори и на самият разказвач, който като нищо може да се окаже виновника. Влизате в света на героите и започвате да търсите и вие улики с тях, да се запознавате с други лица, от които може да се очаква всичко. Читателят тук също не е просто наблюдаващ, а е нещо много повече.
Както всяка друга  история от този жанр и тук до последно не се разбира кой е убиеца, а само се прехвърляш от едно лице на друго и накрая както винаги се оказва съвсем друга истината.

По отношение на героите имаме четирима души, които са принудени да правят и да живеят по един начин, независимо колко е фалшиво и презирано от тях. С течение на историята освен главната героиня ние ги опознаваме и останалите. Всички те минават през огромна промяна.

Танди е много умна, фокусирана и анализираща в детайли всичко, но единственото, което е отрицателно ако може да се смята за такова е, че тя също като братята си не изпитва нормални емоции както останалите хора. Още от мига, в който разбира за родителите си се вижда решителността и смелостта, която има, за да се впусне в търсенето на улики дори понякога да й се налага и да нарушава правилата. Както споменах по-горе тук читателят не е наблюдател!
Нещото ми направи голямо впечатление веднага е, че героинята както разказва от нейно име случващото се, тя сякаш и едновременно с това води и разговор с читателя. Първоначално той за нея е непознат, но колкото повече се навлиза в историята и с разбулването на мистерията около убиеца те започват да си стават приятели и тя започва да споделя и да изяснява някои неща повече.
Танди като цяло е неуверена в себе си, но волята и вярата, която има пък са по-големи, с което тя става перфектния детектив за този случай.
Матю е големият брат, който не живее при тях и се знае, че не се е разбирал много с родителите си. Той за разлика от Танди е спортна натура, която има договор с Найк и една от звездите на Националната футболна лига в Америка.
Хари е братът близнак на Танди и артиста в семейството. Може да рисува и да свири на пияно, но никога не е бил достатъчно добър за родителите си.
Хуго е най-малкият брат и както във всяко друго семейство той е най-невинният и се обвинява, че не е чул нищо и не е могъл да направи нещо.
Ще спра до тук, тъй като останалото ще е един голям спойлер.

Бях забравила за тази книга дори беше недовършена. Просто се сетих за нея и реших да я завърша, но нещо в този момент се промени и въпреки че в началото като я почнах си спомням, че не я харесах толкова то това сега е напълно различно.
Сякаш когато четеш нещо за втори път след като си минал през други истории мисленето ти за него се променя.

Ако обичате да четете истории за детективи, които са леки и приятни за четене то ви препоръчвам тази книга. Става дори и за лятно четиво.


You Might Also Like

0 comments