C2C: Christmas Treats (11 дни до Коледа)

December 14, 2016


Здравейте! 
Както вече сте видяли от заглавието в този пост ще се говори за храна и то очарователно вкусна храна. Знаете, че аз съм голям привърженик на храната, дори и т.нар. с обидното име junk, но ще го преживея. Крайно време беше да направя пост за храна и ето че дойде този красив момент, така че нека се насладим и отидем към съществената част.

Преди да започна по същество знам, че не съм открила топлата вода. Рецепти за кексчета в Интернет има колкото искаш, но от друга страна защо пък не. Тази е напълно проста и дори хора с умения като моите, които възлизат на не повече от 5/100% ще се справят. Но винаги може да си викнете някой приятел или дори да ги направите заедно с родителите си. Забавата е гарантирана.

И така, ето какво ще ви трябва:

  • смес за мъфини/кексчета (зависи какво има) 
  • купа 
  • миксер или бъркалка 
  • яйце
  • прясно мляко - с 1,5% или с 1% масленост
  • олио
  • хартиени форми за кексчета ако не искате да си изцапате цялата форма за печене
*** на гърба на кутията със сместа ще има допълнителни изисквания за това колко яйца, мляко и олио трябва да се сложи. Четете внимателно. 

В моя случай беше: 1 яйце; 100мл мляко и 100мл. олио.

Разбърквате всички съставки в купата и почвате да пълните формите като гледате да са пълни до средата. След това на предварително загрята фурна (с горен и долен реотан - 160 градуса) ги слагате за около 25 минути да се пекат.


През това време може да разтопите кафявия и белия шоколад в микровълнова ("любимият" начин на Памела :ДД) или на водна баня, в зависимост от това колко ви се занимава. 

Продукти за украсата: бонбони BoniBons на милка, Dr. Oetker - декориращи топчета, по желание кокосови стърготини, претцели, коледна декорация за сладкиши, може да вземете и някакви изсушени плодове за декорация и т.н. 

След като кексчетата станат готови ги изваждате от голямата форма и започва най-забавния процес на украсяване. Може да направите цяло стадо рудолфи или снежни човеци, а може да ви дойде нещо съвсем различно. Избора и въображението са си ваши, просто се забавлявайте. 
Подредете ги в една голяма чиния, която да носи настроение, направете около 1000 снимки и сте готови.

На края си пуснете един коледен филм, настанете се удобно и яжте на воля ... 
Приятен апетит! 

П.С. По ваше желание може да ги споделите с други хора, никой няма да ви съди! :дд 

И не на последно място специални благодарности на Памела за помощта! 

You Might Also Like

2 comments