Top Ten Tuesday: I Want To See Them Under My Tree ... Please!

December 20, 2016


Здравейте! 
Както знаем едни от най-подходящите подаръци, при вида на които ще ни светнат очите на нас - книголюбителите, са книгите. При мен същия ефект ще има и една семейна пица, или еклерова торта(нова любов), но да не бягаме от темата за днес, която е: Книги, които искаш да видиш под елхата. Както винаги това е тема от Top Ten Tuesday, водено от момичетата в The Broke and The Bookish (на линка може да видите останалите теми до края на тази и началото на следващата година). 
Доста са книгите, които искам да видя и някои от тях ще бъдат там, защото обичам да се възнаграждавам сама. Няма по-хубаво чувство, а за останалите - бих искала и те да са там, но може и да дойдат на по-късен етап... 
Нека да започваме! 

1. Crooked Kingdom (Six of Crows #2) - Лий Бардуго. 
ОБИЧАМ първата книга. Авторката има голямо развитие след Гриша и тази дуология го доказва. Със сигурност ще я видя тази книга, тъй като вече съм си я поръчала, но това не ми пречи да я включа и да ѝ се порадвам малко, нали? Много бих искала някое издателство в България да ги преведе, защото първата книга наистина си заслужава, а имам такова чувство и за втората. 

2. Духовна връзка; Последна саможертва (Академия за вампири #5,#6) - Ришел Мийд.
Силно се надявам все още да ги има по книжарниците, за да мога да се сдобия с тези две прекрасни творения и да си завърша поредицата. Няма да давам друг коментар за книгите, защото те просто са класика в жанра.

3. Чукът на Тор - Рик Риърдън.
За тези, които не знаят Маги е част от най-добрите ми измислени приятели. Искам пак да се потопя в света на норвежките богове. Има някаква част от мен, която е огромен почитател на скандинавските страни, така че си искам втората книга за Магииииии. 

4. Битката - Матю Райли.
 Стига да си я намеря отнякъде задължително ще си я взема. Искам мое собствено хартиено копие или както Павлина(My world covered in books) казва - сантиментална стойност! :Д

5. Hotel Valhalla: Guide to the Norse Worlds - Рик Риърдън
От много отдавна я искам, а ревюто на Елена само подклади желанието ми и за нея ми трябва късмет да я намеря в книжарниците, защото в противен случай ще трябва да си я поръчвам ако пък Егмонт не са я включили в плановете си! 

6. Червената пирамида - Рик Риърдън.
Ами като съм почнала с една от поредиците му защо да не продължа?! 

7. Похитителят на мълнии- Рик Риърдън.
Трябваше да я получа за миналата Коледа, но очевидно името Пърси Джаксън не е от леснозапомнящите се, така че си я искам пак за тази година. (Ако е цялата поредица ще е още по-хубаво. Новите корици са толкова прекрасни!!!!)

8. Последните оцелели: Светът, в който живеем - Сюзан Бет Пфефър.
Искам да разбера как завършва тази история, а има нещо много привличащо в този катастрофален свят. 

9. Златният мост - Ева Фьолер.
То половината население вече е прочело книгата, но да не го правим на въпрос. Искам да разбера продължението и да се включа в новите приключения на Ана и Себастиано. 

10. The Queen of Blood - Sarah Beth Durst.
Грабна с резюмето, а и има хубави ревюта. Главната причина да искам да я намеря под елхата е светът, в който всяка нещо си има душа, дори и най-обикновеното дърво. Лошото е че тези населяващи души искат да се отърват от хората. Книгата обещава голямо приключение и много искам да я прочета, но и да я поръчам в момента няма да дойде до Коледа, така че ще почакам. 

И сега като го гледам тоя списък мисля, че щеше да ми е по-лесно ако бях написала всички възможни първи книги от поредиците на Рик Риърдън, с изключение Маги. Но вече е направено, така че няма какво да го оправям.

Е, това беше моя списък с книги, които искам да намеря, а някои и ще ги, под елхата. А вие кои книги искате да получите за подарък и какво смятате за еклеровите торти? Очаквам коментари! :) 

You Might Also Like

1 comments

  1. Стискам ти палци да получиш "Академията" и да си завършиш поредицата, защото е УНИКАЛНА <3 За "Последните оцелели" и аз нямам никакво търпение :) Иначе книгите, които най - много искам да получа, са на коледна тематика: "Любовта ми подари" и "Целувка в Ню Йорк"

    ReplyDelete